De specialist, de meestergoudsmid van 14 krt gouden armbanden

Jerry Hoogeman

Het geheim van de smid 

 Ik krijg weleens de vraag waarom ik de armbanden niet zelf maak, maar als goudsmid weet ik hoe moeilijk het is om een goede armband te maken. 

Het geheim van dé armbanden is al generaties in handen van de nederlandse familie Hoogeman. Ze maken al 75 jaar slavenarmbanden. Jerry Hoogeman heeft het vak van zijn vader geleerd en zet de traditie voort. Een Hoogeman armband is een begrip in de armbandenwereld; het is de Rolls Royce onder de armbanden.Tegen zoveel ervaring kan ik niet op en moet ik mijn meerdere erkennen. De armbanden worden alleen verkocht door de goede juweliers en goudsmeden en ik ben blij dat ik in dit rijtje ben opgenomen.

Dit wil je echt niet!

Hoogeman worden ook weleens armbanden ter reparatie aangeboden die niet in zijn atelier zijn gemaakt. Soms zijn de armbanden gewoon slecht zijn gemaakt maar hij ziet ook armbanden die verzwaard zijn met ander materiaal om de  zodat er een hogere prijs kan worden gevraagd. (Kijk maar op de site van Hoogeman.)  

Een armband wordt van buis gemaakt en moet heel hard zijn; er komt namelijk heel veel spanning op te staan. De platen waarvan de buizen worden gemaakt zijn geplet; zodat de moleculen dicht op elkaar liggen. Zo krijg je een homogeen materiaal dat slijtvast is en bij normaal gebruik niet snel deukt! Maar ook het scharnier en slot dragen bij aan de strakke uitstraling en de hoge kwaliteit.

Wist je dat “het Rijkskeurteken”  helemaal niets zegt over de kwaliteit van de armband; het geeft alleen aan hoeveel goud er in de armband zit. Het keurteken “585” geeft aan dat er 58,5 % goud in zit, en dit is dan 14 krt. Als de hoeveelheid goud gelijk is heeft een armband van een slechte kwaliteit hetzelfde keurteken als een kwalitatief hele goede armband. Als er een meesterteken in een sieraad staat kun je zien door wie het is gemaakt; het sieraad is  dan gesigneerd. Een echte Hoogeman armband kun je herkennen aan het meesterteken “M5H” en staat voor  de hoogste kwaliteit. 

 

 

Nog meer over de M5H armband  

 ✔een klassieker

 ✔stijlvol en elegant

 ✔bovenkant van het slot is verzonken in de band

 ✔veilige onzichtbare sluiting, met 3 “klikje”

 Klik hier voor verkoopadressen van Hoogeman armbanden